2018. február 24., szombat

A Kendó, avagy a japán kard útja

A Magyar-Japán Baráti Társaság Győri csoportja rendszeresen szervez előadásokat, melyekkel szeretnénk közel hozni a távol-kelet mesés, olykor titokzatos kultúráját.
Márciusban, a társaság második előadását láthatják, mely ez úttal a japán kard vívással fog foglalkozni, a kendóval. 
Az előadás elején egy vetítés közben ismerhetjük meg a szamuráj vívás főbb elemeit, gyakorlásuk technikai hátterét, valamint az így kialakult védőfelszerelést viselő gyakorló párbajokat. 
A Magyar kendó világhírűvé nőtte ki magát, hisz válogatottunk többszörös egyéni- és csapatbajnoki címmel büszkélkedhet, emellett a világbajnokságokon is rendszeresen az élmezőnyben vagyunk. 3 évvel ezelőtt rendezett Tokiói Kendó Világbajnokságon a Dubi Sándor vezette férfi kendó válogatott, bronz érmet szerzett csapat versenyben.
Tavaly a Budapesten rendezett kendó EB-n szintén 3.  helyet érte el a Dubi Attila vezette csapat.
Előadásunk keretében megismerhetik, hogy ez a harcművészet, miként lett hazánkban ilyen népszerű és minek köszönheti sikerességét. Erről beszélgetünk Dubi Attilával, a Magyar Kendó Válogatott korábbi csapatkapitányával, aki idéntől már edzőként vesz részt a versenyeken.
Ez után Attila Sensei klubja, a győrzámolyi Szigetközi Junior Kendó Klub tart egy bemutatót, hogy az elhangzottakat saját
szemükkel láthassák a hozzánk ellátogató Vendégek.
Mindenkit várunk nagy szeretettel a győri Városi Könyvtár előadó termében.
(pontos cím és időpont a képen látható) 
Az előadás teljes időtartama kb. másfél óra, az esemény díjmentesen látogatható.